Medyumlar

Medyumlar

Medyum, genel olarak ruhlar alemi ile iletişime geçebildiğini ve ölülerle canlılar arasında iletişim kurabildiğine inanılan eden kişi.
Güzel Türkçemize Fransızcadan geçen sözcüğün kökeni Latince medium (aracı) sözcüğüne dayanır.
Spiritüalizm sözlüklerinde "dünyadaki bedenini terk etmiş ruhlarla irtibat kurarak onlardan aldıkları tesirleri çeşitli toluşumlar halinde dünyaya yansıtan, psişik bakımdan duyarlı (hassas) kimselere (zihinsel medyumlar) veya herhangi bir ruhsal irtibat söz konusu olmaksızın paranormal fenomenler ortaya koyabilen özel yeteneklere sahip kimselere (fiziksel medyumlar) verilen ad" olarak tanımlanır. 
Bu tariften de anlaşılabileceği gibi bir medyumun normalın ötesinde   paranormal bir olay ortaya koymasında medyumun ruhundan başka bir ruhun var olması şart değildir. 
Kısaca medyumun ruhundan başka bir ruhun söz konusu olmadığı medyumnik olayların da olduğuna inanılır.
Ruhsallık anlayışına göre, medyumluk yeteneğine sahip olmak bir hüner değildir ve ruhsal etik anlayışına göre, kişinin bu yeteneğini asla yanlış yollarda veya çıkar amacıyla kullanmaması gerekir.
Neo-spiritüalist terminolojide medyumluk yalnızca psişik duyarlı olmaktan ibaret değildir; medyum, medyumluk hakkında yeterince,görgü, bilgi ve deneyime sahip olmasının yanı sıra, medyumluğun gereklerini, vazifelerini, sorumluluklarını yeterince bilen ve uygulayan kimseye denir. 
Üstelik, medyumun gereken niteliklere sahip olması da yeterli değildir; o niteliklere medyumu transa sokan ve yönlendiren operatörün de sahip olması gerekir.
Medyumluk medyumda dünyasal idrak ve iradenin görünüp görünmemesi bakımından üç grupta ele alınır:
Medyum yaptığı işleri idrak ettiği gibi, bunların kendi iradesi dahilinde meydana geldiğini bilir. Sezgisel (entüvitif) medyumluk bu gruba girer.
Medyum idraksiz gibi ve kendi iradesiyle hareket etmiyor gibi görünür. Mekanik medyumluk bu gruba girer.
Medyumun hareketleri hakkında idraki olmasına karşılık iradesi görünmez. Otomatik medyumluk bu gruba girer.
Medyumlar sıklıkla modern falcılar olmakla itham edilirler ve eleştirilirler. 
Ruhçuluğa göre, medyumluk gelecek hakkında bilgi almak değildir; aksine, bu gibi soruların sorulduğu ruhsal irtibat seansları genellikle beraberinde 
obsesyon tehlikesini getirdiğinden, ruhçular seanslarda bu tip sorular sorulmasından kaçınılması gerektiğini bildirirler. 
Ruhçular, maddi çıkar sağlamak, eğlenmek, vakit geçirmek,gelecekten bilgi almak amacıyla kalitesiz soruların sorulduğu ve obsesyonla 
sonuçlanan bu gibi ruhsal irtibatlara “abes irtibat” adını verirler.

Önceki KonuBağlama Büyüsü
Sonraki KonuTürkiyenin en güvenilir medyumları
Yorumlar (1)
Medyumlar
Necmi
04-07-2021
Epeyce işlem yaptırmış tecrübeli biri olarak derimki her zaman için tecrübeli biriyle çalışmak sizi her zaman bir adım öne taşır. Bu koularada herkes birilerini tavsiye eder benimde ilişkimle olan bir sorunum sebebiyle herkes birilerini tavsiye etmekteydi bende bukadar isimden bunalmış olarak internetten araştırma yaparken medyumalara.com web sitesine denk geldim birde buradan bir fikir alim dedim verdikleri tavsiye gayet makul geldi yaptırdığım işlem okadar etkili olduki bende herkese tavsiye diyorum.

Yorum Yapın